Nedjelja, 27 Septembra, 2020

SINE, ONA JE TVOJA OBAVEZA A NE NJENA

(NAPOMENA: Oglase na članku postavlja GOOGLE i nisu pod kontrolom autora koji se ograđuje od njihovog sadržaja
boxshot-free (3)_InPixio

KNJIGA “ŠAPUĆEM TI KAO SVOME SINU”

Za svakoga imaj vrijeme, lijepu riječ, lijep gest, poljubac, zagrljaj, muhabet. To je najljepše što članovima svoje porodice možeš darovati i čega su oni uvijek gladni od tebe.
home_photography_pic10

AKO SI DOBAR MUŽ

Ako si dobar muž, tvoja žena će biti dobra snaha. A tek ako si dobar sin, možeš biti i dobar muž. Ja to shvatam, zato te danas odgajam da se sutra, kada ovo budeš čitao, kada se budeš oženio, prepoznaš i nasmiješiš, a ne da zaplačeš.

Ako si dobar muž, mudar i pametan, tvoja žena će letati sretna kao ptičica oko mene, oko nas, i odmijeniti tebe. No, to je do tebe, ne do nje i mene. Ako si dobar muž, tvoja žena će mi se obraćati s poštovanjem, uvažavanjem, srdačno i ljubazno. Ako si dobar muž, tvoja žena će mi se radovati, učiti djecu ko je nana, kako se nana selami, grli, kako se sjedi kraj nane, kako se ljubi ruka nani, kako se raduje kada se ide nani, kako obradovati nanu.

images (3)

Ja sam, sine, dužna podići kvalitet.

Ja sam, sine, dužna podići kvalitet. A ono što je kvalitetno, odgojeno, temeljito, ahlakli, ono je dobro u svakoj ulozi – i kao sin, i kao muž, i kao otac, i kao kolega i komšija. Ja te, sine, vajam i oblikujem i dat ću te njoj da joj budeš dobar muž. „Konačni rezultat“ mog mukotrpnog rada godinama, decenijama, bit će pod vašim zajedničkim krovom. Koliko me ona bude poštovala toliko si ti dobar sin, dobar muž. Toliko si zaslužio, toliko si je svojim dobrom zadužio, toliko te voli…
Hoću

SVI IMAJU SVOJA MJESTA

Svaki član tvoje porodice ima hakk (svoje pravo kod tebe). I svakome daj ono što mu pripada od tvog vremena, pažnje, ljubavi, prvirženosti. Nemoj miješati različite vrste ljubavi da se pogubiš u svom svijetu postavljanja svakoga na svoje mjesto. Tvoj otac ima mjesto u tvom životu koje mu pripada i koje niko ne može drugi zamijeniti. Njegovim odlaskom s ovog svijeta ostaje prazno. Majka također. Supruga, djeca…Svi imaju svoja mjesta na koja bilo ko drugi da dođe i da vrši obaveze i funcije ovog prvoga, to neće biti isto. Ja sam samo ja. Ti si samo ti.
images

Budi pravi muškarac

Budi pravi muškarac koji fantastično balansira sve ljubavi u svom bogatom životu, koji pruža mnogo pažnje svima koji čine njegov život punim i vrijednim življenja. Ne cjepidlači i ne oduzimaj jednom na račun drugoga. Moraš biti pravedan ako želiš imati korektne, vitalne i harmonične odnose u porodici i to davanje ne shvataj kao obavezu iako je obaveza, niti kao teret iako ti nekada može biti teret. Shvataj kao ulaganje u zdrav život, u mir, u ljepotu porodičnog doma.

Must Read

ŠAPUĆEM TI KAO SVOJOJ KĆERKI – 9

Kćeri, HIDŽAB SE POŽELI Pričale smo o ponašanju, o lijepom odijevanju. Primjetila si da ti nikad nisam...

ŠAPUĆEM TI KAO SVOJOJ KĆERKI – 8

Kćeri, TI IMAŠ SVOJU VRIJEDNOST Nemoj nikad misliti da je neko predodređen za nešto, pa da mu...

ŠAPUĆEM TI KAO SVOJOJ KĆERKI – 7

Kćeri, NE BOJ SE ODBACIVANJA Boj se uklapanja u ono što nisi ti. Niti bi trebala biti....